1. Wie ben jij

 Ik ben Sandro Swen, geboren op 28 januari 1994 in Leiden en opgegroeid in zowel Bolivia (4 jaar) als Castricum (van 4 tot 23). Ik had het VWO afgerond op Bonhoeffer College, waarna ik een paar studies heb geprobeerd te doen. Uiteindelijk ben ik geland bij Culturele Maatschappelijke Vorming, daar ben ik nu van afgestudeerd. 


2. Hoe kom je bij Dosto terecht en hoe lang al bij Dosto?   

Ik kwam op een gegeven moment in aanraking met Wim Wiertz, die me geregisseerd had in Van de Brug af Gezien (het meest belangrijke stuk voor mij, in het leren acteren). Toen het afgelopen was, vertelde een van de spelers mij dat Dosto nog iemand zocht voor een rol in Drie Zusters. Ik nam contact op met Arie de Rooij en mocht meespelen. Sinds dien ben ik gebleven! 


3. Welke stukken van Dosto gespeeld?

Het begon met Drie Zusters, daarna Man is Man, Het Neerstorten van de Hindenburg, een solo avond met een Monoloog, Koraal uit Achterhoofd en als laatste Naar Twijfel of Schoonheid, een bewerking op Lucifer van Joost van de Vondel. Nu speel ik ook mee in Wij Zijn God


4. Wat zijn je ambities op acteer/theatervak?  

Ach, ambities... ik droom ervan om op het groot toneel een productie van meer dan een uur te spelen, zoals in de Stadsschouwburg Amsterdam. Ook wil ik graag nog verder met regisseren met sterke, gemotiveerde spelers. 


5. Welke quote uit de theaterwereld spreekt je aan en waarom?  

"Ik speelde de titelrol in 'Wachten op Godot'" 

E-mail