2019 - Lucifer/Malevitsj - Naar twijfel of schoonheid

De Vondelbunker

  
Hoe streef je naar zalige poëzie? Naar het ultieme abstracte van hemelse perfectie?

Na te zijn gepasseerd door Adam - de eerste 'mens' - wil Lucifer, de meest verfijnde van alle engelen, de hemelse balans herstellen. Voor het eerst in de geschiedenis twijfelt er een wezen aan de orde van de dingen. Het is een kantelpunt.

Als in 1915 te Pertograd (Rusland) 39 non-figuratieve werken van Kasimir Malevitsj ten toon worden gesteld op de expositie genaamd 0,10 schrijft een criticus: "Het streven naar bevrijding van de schilderkunst van het juk van de natuur, naar een puurheid als thematiek". Het meest beroemde schilderij van deze collectie hangt op de plaats waar in een traditioneel huishouden altijd een Moeder Maria staat. Waar komen deze werelden bij elkaar?

8 februari - 20.30 uur - Vondelbunker Amsterdam*
9 februari - 20.30 uur- Vondelbunker Amsterdam*
10 februari - 14.00 en 20.30 uur - Vondelbunker Amsterdam*

Spelers: Dorien Camps, Olga de Wit, Tamar Spaan, Sandro Swen, Elise Fernandez, Elsbeth van Battum, Loïs Nijkamp, David zadelhof, Robin van Eck 

 

*De Vondelbunker hanteert een systeem van vrije inloop en doet niet aan reserveringen.Na afloop is er gelegenheid om aan Toneelgroep DOSTO en De Vondelbunker een vrijwillige bijdrage te doneren.


De Vondelbunker zit onder de Vondelbrug die van de Eerste Constantijn Huygenstraat naar de Van Baerlestraat loopt. (Vondelpark 8a, 1077 AA  AMSTERDAM

E-mail