1990 - GOD & MIJN APOLOGIE

Theater De Engelenbak 

GOD

We schrijven 500 voor Christus, in het oude Griekenland. De schrijver Hepatitis wil persé het toneelfestival van Athene winnen. En het gaat hem niet om dat kratje ouzo, het gaat hem om de eer. Zijn stuk heeft alles: spanning, humor en dramatiek. Het heeft alleen geen einde. Het vinden van een geschikt einde blijkt een moeilijker taak dan zo op het eerste gezicht lijkt. Ondanks de raad van de acteur Diabetes - die de rol van de slaaf speelt in het stuk - en de hulp van de toneelvernieuwer Herpes lukt het maar niet om een geschikt einde te vinden. Elk soort einde roept weer nieuwe vragen op: Zijn de acteurs bedacht door de schrijver, of kunnen ze hun lot in eigen hand nemen? Als God niet bestaat, wie heeft dan de mensheid geschapen? Wat is de vraag die bij het antwoord hoort? Is vrijheid chaos?

MIJN APOLOGIE
Gecentreerd rond een terugkerende droom van Allen, is het centrale karakter, Socrates, in het oude  Griekenland, in een gevangeniscel in afwachting van straf door de Senaat. Zijn monoloog en zijn filosofische gesprekken met bezoekende vrienden, combineren moderne en oude concepten in de eigen onvergelijkbare stijl van Allen.  

Tekst: Woody Allen

Regie: Will Löhnen

Spel GOD: Johan de Graaff, Marco Bijl, Nienke Brokke, Henk in’t Hout, Harry van Swinderen, Carla Benjamin, Adri van den Busken, Dick Addens, Ockje de Graaff, Steph Westerveld, Ria Lourens, Willy Gerzee, Karen van den Busken, Lies Knapp.



Spel MIJN APOLOGIE: Harry van Swinderen, Henk in’t Hout, Steph Westerveld, Kees Groot, Marco Bijl.

Decor: Ton Truyens
Licht / Geluid:Ton Davids
Fotografie: Bert Spook
Grime / kapwerk: Dieneke Pel
Ontwerp affiche: Paul van der Steen
Vertaling: Barbara van Kooten

 

Op onze Facebookpagina kun je enkele FOTO'S zien van de voorstelling.  
 

NOG MEER GESPEELDE STUKKEN:  

E-mail