1990 - Victor

Theater De Engelenbak

In de regie van Moniek van Male, wilde zij het contrast laten zien tussen de eerlijkheid en onbevangenheid van kinderen en het hypocriete, verwrongen gedrag van volwassenen.
Zodra Victor, het super begaafde en veelbelovende zoontje, niet meer het paradepaardje wil zijn van zijn ouders - die trots en status aan hem ontlenen - maar zijn intelligentie aanwendt om het kleinburgerlijke milieu waarin hij leeft door te prikken, stort de wereld van zijn ouders letterlijk en figuurlijk in. Op de puinhoop van deze ruïne floreert de waanzin.

In een sfeer die het midden houdt tussen droom en werkelijkheid wordt het publiek de bril van Victor opgezet. De volwassenen in het stuk zijn karikaturen van zichzelf geworden. Victor houdt hen op de dag van zijn negende verjaardag een (lach)spiegel voor en rekent af met de verkrampte hypocriete en bedillerige sfeer waarin hij moet leven. De ondertoon van Victor is woede en verontwaardiging, waar hij uiteindelijk zelf het slachtoffer van wordt, omdat hij immer nog een kind is.  

Tekst: Roger Vitrac

Regie: Moniek van Male  

Spel:  Carla Benjamin, Johan de Graaff, Harry van Swinderen, Ria Lourens, Henk in’t Hout, Nienke Brokke, Lies Knapp, Steph Westerveld, Ockje de Graaff, Marco Bijl


Decor: Ton Truyens
Techniek:
Ton Davids
Fotografie
: Bert Spook
Tekening flyer: Annemiek Verbeek en Femke Berkhout
Kostuum Victor: Ali in’t Hout
Kostuum Ida Dodemart: Inge Truyens
Kroonluchter: Kees van Eunen
Grime: Dieneke Pel en Joland van Wieringen
Productie: Adri van den Busken


Op onze Facebookpagina kun je enkele FOTO'S zien van de voorstelling.   
 

NOG MEER GESPEELDE STUKKEN: 

E-mail