1. Wie ben jij

Ik ben Olga de Wit.

Op 8 december 1988 werd ik geboren in Harderwijk. De stad waar ik mijn eerste ervaringen heb opgedaan op het gebied van theater. Mijn moeder is regisseuse en mijn vader maakt het decor bij de Theaterwerkplaats in Harderwijk.

Toen ik voor het eerst naar een voorstelling van mijn moeder mocht kijken was ik al vrij snel verkocht. Ik zag al die mensen op het podium (samen) spelen en dacht; ‘Dit wil ik ook!’. Ik was 10 jaar toen ik mee mocht doen aan mijn eerste voorstelling.

Later heb ik bij jeugdtheatergroep ‘Cab Bizar’ gespeeld waar wij veel inspraak hadden over het maken van een stuk op locatie. Op mijn 17 e heb ik voor de eerste keer onder regie van mijn moeder een rol mogen spelen. 


2. Hoe kom je bij Dosto terecht en hoe lang al bij Dosto?   

In Amsterdam was het even zoeken naar leuke toneelervaringen. Na een aantal CREA-cursussen kwam ik in 2012 via Evert de Vries terecht bij DOSTO en begon ik als regieassistent voor het jubileumstuk, ‘Erfstuk’.


 

3. Welke stukken van Dosto gespeeld?

DOSTO voelde meteen vertrouwd; een plek waar ruimte is om je zelf te ontwikkelen als speler. Daarna heb ik met de volgende stukken meegespeeld:

2013 – Feestgangers

2014 – Drie Zusters

2015 – Man=Man

2016 – Monoloog – Marietje

2017 – Het neerstorten van de Hindenburg en wat er daarna gebeurde…

2019 – Naar twijfel of Schoonheid. (Lucifer/Malevitsj) 


4. Wat zijn je ambities op acteer/theatervak?  

Vroeger wilde ik graag naar de toneelschool. Na een auditie kwam ik er al gauw achter dat ik het juist heel fijn vind om in een toneelgezelschap te zitten waar ik los kan komen van mijn dagelijkse bezigheden. Daarnaast vind ik het leuk om met de mensen die dezelfde passie delen ergens aan te kunnen werken en dit te delen met geïnteresseerde.    Het lijkt me leuk om ooit nog eens Shakespeare te spelen.


5. Welke quote uit de theaterwereld spreekt je aan en waarom?  

Shakespeare:

“Life is a scene and we are the actors”

Het leven is ook gewoon een toneelstuk… 

 

E-mail