Henk in't Hout


 

Ik, Henk in’t Hout, heb als oudgediende van Dosto in 2008 bij de groep ingevallen voor een zieke speler. Arie de Rooij was toen ook regisseur. Arie heeft mij deze keer gevraagd om in het stuk "Drie Zusters" de bijna gepensioneerde legerarts Tjeboutykin te spelen. Dat komt aardig overeen met mijn leeftijd, want ik ben pas met pensioen. Ik heb bij het speciaal onderwijs gewerkt. Het leukste daar was om tussen de lessen door met kinderen al improviserend toneel te spelen. In 1969 werd ik door Frans Werkman, toen regisseur bij Dosto, gevraagd om mee te spelen in het stuk "De schelmenstreken van Scapin". Tot 2004 ben ik zonder onderbreking lid van Dosto geweest. Het is heel leuk om weer even bij Dosto terug te zijn. Een mooi stuk en een hele leuke groep medespelers. Wat wil je nog meer?!


 

E-mail