Gespeelde stukken 1969 - 1956  

1969 - De schelmenstreken van Scapin

Marcanti, Octava-avond.

Tijdens de afwezigheid van zijn vader Argante is Octave in het geheim getrouwd met Hyacinthe, een arm meisje van onbekende familie. Leander, een vriend van Octave, is verliefd op Zerbinette, een zigeunermeisje. De twee vaders komen terug van een zakenreis. Octave en Leander maken zich erg ongerust. Ze zijn ook allebei platzak en roepen de hulp in van Scapin, de knecht van Leander. 


Tekst
: Molière
Regie: Frans Werkman

Spel: Gerard de Graaff, Steph Westerveld, Henk in’t Hout, Goos Teken, Mardine Westerveld,  Ockje de Graaff, Frans Werkman, Andries Kok,  Giny Kinsbergen, Gerard Moriën.

Na het vallen van het doek zingen de zingende zusjes: Tel uw zegeningen één voor één!
   

In 1971  was er een reprise  in Wijkgebouw Bethelkerk. Een jubileumuitvoering tgv het 15-jarig bestaan.

 

1969 - Mijn zoons


Marcanti

Dit is een verhaal over de familie Keller en de familie Deever die samen in de oorlog een fabriek runden waar vliegtuigonderdelen werden gemaakt. Herbert Deever wordt opgepakt omdat er defecte onderdelen waren geleverd waardoor er vele mannen zijn gesneuveld. Ook de zoon van Joe Keller wordt vermist maar zelf gaat hij vrijuit en verdient hij veel geld.  Een stuk dat prikkelt van intensiteit.

 

Tekst: Arthur Miller
Regie: Steph Westerveld 

 

Spel: Cor Breed, Elisabeth Meyer, Frans Werkman, Henk in’t Hout, Mardine Westerveld, Ockje de Graaff, Gerard de Graaff, Giny Kinsbergen, Gerard Moriën

 

1968 - Eduard en Agrippien
 

Eduard en Agrippien zijn een zeer bejaard echtpaar. Ze liggen in bed. Beiden lezen. Aggrippien ergert zich enorm aan het huilende buurkind maar Eduard is hieronder de rust zelve. Als er een inbreker komt, gaat Agrippien helemaal over de rooie en het komt tot een licht handgemeen met hem.

Tekst: René de Obaldia
Regie: Frans Werkman

Spel
: Steph Westerveld, Mardine Westerveld, Gerard de Graaff

Tijdens de repetities kwam de AVRO TV-opnamen maken voor een programma met  Ageeth Scherphuis. 
 

1967 - Saldo Mordale


Het tiende toneelstuk van Toneelgroep DOSTO!

Isabella Parmentier is een voorbeeldige boekhoudster. Ze werkt al vijf en twintig jaar op hetzelfde kantoor en heeft nog nooit een fout gemaakt! Dan ontmoet ze Stefan. Hij is een oplichter met fantasie. Isabella's uitzonderlijke positie in een zaak met een miljoenenomzet opent voor hem ongekende mogelijkheden. Hij tracht haar een bredere kijk te geven op wat je met geld kunt doen en hoe je er aan kunt komen. 

Tekst: Dimitri Frenkel Frank
Regie: Steph Westerveld 

 

1966 - En toen kwam dokter Frost


Als Harry Holt, de enthousiaste verzekeringsagent, zijn gebruikelijke onstuimige entree maakt bij de zoveelste wildvreemde familie, wordt daar juist de zeer beroemde psychiater Frost verwacht, ter behandeling van de zoon. Men ziet Harry met zo'n hardnekkigheid voor hem aan, dat hij voor hij het weet in het schuitje zit en meevaart. Zijn interesse voor de dochter was van bij zijn entree al gewekt, zijn interesse voor de gehele verdere familie stijgt met de ongeëvenaard snelle successen die hij boekt in behandeling van hen allen.

Tekst: Hans Weigel
Regie: ?

 

1965 - Campbell van Kilmohr

In de Schotse Hooglanden, in de winter van 1745 kort na het mislukken van de grote opstand tegen de Engelsen onder leiding van de Schotse vorst Prins Charles, loopt Campbell van Kilmohr, een Shots edelman, over naar de Engelsen. Hij zoekt tevergeefs naar Prins Charles, die wordt geholpen door de Hooglanders en de verrader Campbell telkens weer te slim af is.  


Tekst: J.A. Ferguson
Regie: Andries Kok 


1965 - Kaïns geslacht


In dit in rijmloze verzen geschreven stuk blijkt ir. Karel de Boer, directeur van een luchtvaartkundig laboratorium, vervuld te zijn van haat en afgunst ten opzichte van zijn vriend en medewerker Albert Helder. Sinds hun jeugd door vriendschap verbonden, hindert Karel zijn minderwaardigheidsgevoel tegenover Albert. Hij benijdt hem zijn populariteit en zijn geniale fantasie. Bovendien heeft zijn vrouw Suzanne, die naar zijn zin Albert te veel bewondert, niet het minste begrip voor zijn werk, zodat hij zich ook daardoor eenzaam en teleurgesteld voelt. Er heeft zich langzamerhand in Karel de drang ontwikkeld om Albert, wiens aanwezigheid hem rust en geluk ontneemt, te vernietigen.

Tekst: Ed Hoornik
Regie: Johan de Graaff 

 

1964 - Tussen eb en vloed


Tekst: ?

Regie: Johan de Graaff 


1964 - Dokter tegen wil en dank


Tekst: Molière

Regie: ?


1964 - De woesteling


Met niet aflatende gedrevenheid rijdt landeigenaar Grigori Smirnow de huizen langs, alwaar de mensen wonen die hem geld schuldig zijn. Hij zál zijn geld innen, als het niet goedschiks kan, dan kwaadschiks. Morgen moet hij zijn hypotheek betalen, dus hij moet vandaag zijn geld hebben. Een onbetaalde rekening leidt hem naar het huis van mevrouw Popowa en haar huisknecht Loeka. Mevrouw is een jonge weduwe; sinds zij een paar maanden geleden haar man verloren heeft leeft zij als een mol. 

Tekst: Anton Tsjechov
Regie: Frans Werkman

 

1963 - De schelmenstreken van Scapin


Tekst: Molière

Regie:
Leen van Leeuwen

 

1963 - Getuige à charge


Een jongeman, Leonard, komt bij een advocaat met het bericht dat hij zich vrijwillig bij de politie heeft gemeld in verband met de moord op een bevriende, oudere dame. Hij beweert onschuldig te zijn en wordt door de advocaten geloofd. Zijn vrouw, Romaine, maakt echter een uiterst vreemde indruk en legt later in de getuigenbank een vernietigende verklaring af.

Tekst: Agatha Christie
Regie: Leen van Leeuwen

 

1962 - Vijf maagden


Tekst: ?

Regie:
Leen van Leeuwen


1962 - Knecht van twee meesters


Beatrice Rasponi uit Turijn komt verkleed als haar broer Federigo naar Venetië om haar minnaar Florindo Acetusi te vinden, die gevlucht is na in een duel Frederigo te hebben gedood. Ook wil Beatrice een schuld innen die de Venetiaanse koopman Pantalone nog aan haar broer had. Beatrice neemt haar intrek in de herberg waar ook Florindo verblijft, maar ze ontmoeten elkaar nog niet. Truffaldino Batocchio verhuurt zich als knecht aan hen beiden, zonder dat ze dit van elkaar weten.
 

Tekst: Carlo Goldoni
Regie: Leen van Leeuwen

1961 - De nachtwake


Tekst: ?

Regie:
Leen van Leeuwen

 

1960 - De schelmenstreken van Scapin


Tekst: Molière

Regie:
Leen van Leeuwen

 

1959 - Ze kregen wat ze wilden


Tekst: ?

Regie: Leen van Leeuwen

 

1958 - Boeven en madeliefjes


Tekst: G. Batson
Regie:
Leen van Leeuwen

 

1957 - Zie de mens

Tekst: ?
Regie:
Leen van Leeuwen
Het eerste toneelstuk van Toneelgroep DOSTO.

 

1957 
Oprichting van Toneelgroep DOSTO
(Door Ontspanning Samen Tot Ontwikkeling).

 

1957 - Wat ook val, ik sta pal (De baron van Haberniks)


Tekst: ?

Regie: ?

Dit tweede stuk was de aanleiding tot de oprichting van Toneelgroep DOSTO.

 

1956  - Papa strijkt de vlag


Tekst: H. Lemor

Regie: ?

Dit is het allereerste stuk dat Toneelgroep DOSTO, toen nog niet onder die naam, speelde.

 

E-mail